14.4.2021. 22:07
0
"Najviše bih volio da koračam u opancima kako ne bih povrijedio zemlju"
FOTO: TV Hayat
Muderris Nezim ef. Halilović gostovao je na TV Hayat u okviru ramazanskog programa ove TV kuće.

Piše: H. Ahbabović

"Gdje god idemo našom domovinom, lijepo nam je. Kako starim, kako se pojačavaju emocije ljubavi prema domovini nekako se miješa i neki strah u meni da ne oskrnavim tu svetost moje zemlje, moje zemlje, tamo gdje koračam. Najviše bih volio da koračam u opancima kako ne bih povrijedio zemlju. Volio bih da hodam na prstima, ne iz oholosti nego iz straha da svaki put kad punim stopalom stanem na ovu našu lijepu domovinu Bosnu i Hercegovinu da ne stanem na kap šehidske krvi koja je prolivena. Čini mi se da se ne može nijedan korak napraviti a da se ne stane na kap šehidske krvi", rekao je Halilović za TV Hayat.

"Mi Bošnjaci, mi pripadnici Armije RBiH smo najčasnija vojska koja je koračala Evropom u 20 stoljeću. Mi smo Evropi pokazali kako se može boriti za više ciljeve i nikome se ne smije učiniti zulum. Mi bošnjaci pa čak i oni koji su se odrodili od vjere imali smo prirodni osjećaj, unutrašnju vagu koja nas je učila da moramo da sačuvamo tuđe vrijednosti. Ona nas uči da ne smijemo nikome učiniti nasilje", rekao je Nezim ef. Halilović za TV Hayat.

"Nećemo moći sačuvati Bosnu i Hercegovinu ako ne budemo imali odgovorne Bošnjake. Siguran sam da će biti Bosne i Hercegovine. Naš narod gleda na svaki način da zakine domovinu, ne plaća porez, parking, misli da je tako nešto uštedio ali nije tako… Najbolji dokaz da će domovine Bosne i Hercegovine biti, je taj da ju od nas niko ne čuva, a ona opstaje", za kraj govori Nezim ef. Halilović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.