15.4.2021. 21:09
0
Srbijanske vakcine "poznaju granice": Dodik u Beogradu preuzeo donaciju Srbije od 20.000 doza cjepiva za RS
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zahvalio se danas Republici Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću na donaciji 20.000 doza cjepiva protiv koronavirusa koja mu je danas za potrebe entiteta Republika Srpska uručena u Beogradu.

Dodik je, nakon što je s Vučićem obišao institut „Torlak“, rekao da je BiH zbog unutarnjih podjela pokazala potpuni neuspjeh u nabavci cjepiva.  

-Mi u Republici Srpskoj smo uspijevali da osiguramo, što direktnom nabavom ili donacijom, i do sada je cijepljeno 50.000 ljudi, a procjenjujemo da ćemo u narednim mjesecima ubrzati taj proces, rekao je Dodik, a prenosi Tanjug.

Srbija je, dodao je, lider u pogledu nabave cjepiva i pomogla je i pomaže i drugim subjektima u Bosni i Hercegovini, a isto tako postoji mogućnost da bh. građani dođu i primiti cjepiva bez uvjetovanja u Srbiji, „što je značajno rasterećenje za nas", rekao je Dodik i istakao da će Torlak dugoročno riješiti problem cjepiva u regiji.

Na "Torlaku" je jučer izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza cjepiva ''Sputnjik V", a Vučić je izjavio kako očekuje da uskoro u ovim pogonima počne proizvodnja koja će zadovoljiti potrebe Srbije, ali i drugih zemalja regije.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.