17.4.2021. 9:19
0
Dodik i Vučić prisustvuju vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem: Hoće li i danas pozvati na mir?
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovat će danas združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem na poligonu "Pasuljanske livade".

Izvođenju vježbe "Odgovor 2021" Vučić i Dodik će prisustvovati od 12.30 sati.

Prethodno će predsjednik Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH prisustvovati i prikazu na poligonu "Orešac" u 11 satiPOL.

Na združenoj taktičkoj vježbi sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021", koja će istovremeno biti izvedena na dva poligona u Srbiji, učestvovat će oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije.

Na vježbi će učestvovati pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

No, da li će i danas Vučić, kao i prethodnih puta, pozvati na mir. On uporno ponavlja da vojna vježba nije uperena ni protiv koga i da Vojska Srbije pripada jednako svim narodima koji žive u Srbiji.

Uvijek vrijedi  citirati bivšeg glavnokomandujućeg američkih kopnenih snaga u Evropi, generala Fredericka Bena Hodgesa koji se zapitao povodom isporuke Srbiji prvog dijela ruskog PVO sistema Pancir, od koga Srbija smatra da treba da se brani.

"Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da treba da se brani? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu prijetnju Srbiji", rekao je Hodges za Glas Amerike.


(Patria)

VucicDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.