17.4.2021. 18:31
0
"Dodiku je najbolje da se vakciniše protiv nerealnih obećanja!"
Nihad Čolpa, zastupnik u Federalnom Parlamentu uputio je reakciju na nove najave Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a o mirnom razlazu Bosne i Hercegovine.

"Ako je Dodik toliko sposoban i ako je htio dokazati tačnost svojih tvrdnji da entitetu RS ne treba BiH, imao je jedinstvenu historijsku priliku da nabavi vakcine i začepi usta svim nesposobnim političarima u FBiH, ali zbog čega nije?

Očito ni Srbija ni navodna bliskost sa Rusijom nisu pomogli, što govori o stvarnom Dodikom državničkom potencijalu. Ono što bi Dodik trebao uraditi i što bi dobro bilo za građane BiH je da se “vakciniše protiv nerealnih obećanja”, kazao je Čolpa.

Podsjećamo, Dodik je danas ponovo rekao da je mirni razlaz u BiH jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu i istakao da nije za promjenu granica jer je "granica između Republike Srpske i drugog entiteta uspostavljena međunarodnim sprazumom i definitivna i neće se mijenjati".

- Kao da je neko objavio rat u BiH, tako se polemika vodi, a u suštini razgovaralo se i razgovara o mogućnosti mirnog razlaza u BiH, što je jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu -  rekao je Dodik novinarima na poligonu "Pasuljanske livade", gdje je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao vježbi Vojske i policije "Odgovor 2021".

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.