18.4.2021. 16:19
0
Ispravljena informacija: Urednik ATV-a nije dobio otkaz zbog gostovanja Stanivukovića!
Source.ba je 18. 04. 2021. prenio vijest pod naslovom „Urednik Dodikove televizije dobio otkaz zbog gostovanja Stanivukovića“, a analizom portala "Raskrinkavanje.ba" utvrđeno je da tekst sadrži NETAČNE NAVODE o smjeni urednika informativnog programa Alternativne televizije, kao i NETAČNE NAVODE o vlasništvu nad ovom televizijskom kućom. Stoga se, izvinjavamo našim čitateljima zbog prenošenja netačnih informacija.

U članku se navodi da je nakon, odnosno zbog gostovanja gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića na Alternativnoj televiziji, sa pozicije glavnog i odgovornog urednika informativnog programa ATV-a smijenjen Nenad Trbić. Za ovu tvrdnju nisu ponuđeni nikakvi dokazi, a jedini izvor koji je u tekstu spomenut je neimenovani “dobro obaviješteni izvori”. 

Također se, bez ikakvih izvora ili dokaza, tvrdi kako vlasništvo nad Alternativnom televizijom ima porodica srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Cijelu analizu spornog članka možete pronaći na portalu Raskrinkavanje.ba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.