20.4.2021. 18:00
0
Izetbegović na pitanje "hoće li biti novog rata u BiH" rekao: Ne znam! Dodik se vara ako misli da ćemo dopustiti da nam Srbija dođe na Darivu do Vijećnice
Lider SDA Bakir Izetbegović je govorio za O kanal o aktuelnim temama u BiH, a dotakao se i posljednjih nastupa Milorada Dodika.

Piše: H. Ahbabović

Na pitanje hoće li opet biti rata, Izetbegović je rekao:

- Ne znam. Ovisi od svih nas. Jedne zrelosti do koje se nadam da smo do nje došli kroz ovo vrijeme. Što kažu, za rat i za ljubav neki govore da je potrebno dvoje. A nije, dovoljno je jedan da počne praviti problem. Mi ćemo učiniti u svakom slučaju sve da smirujemo ovu situaciju za razliku od druge strane pa i treće strane. Dakle, da se stvari smiruju, da se nastavi pozitivni reformski proces, integracijski proces BiH ka članstvu u EU i NATO-u. Ja se nadam kao što rekoh da ima zrelosti, sva je manje mladih ljudi u BiH, sve više odlaze. Dodik je rekao da rata neće biti, da Srbi neće ratovati pa ni za RS dok on predvodi taj entitet. Ako je tako rekao Dodik, onda vjerovatno rata neće biti. Međutim ja se bojim da on računa da s druge strane ima nekoga ko će dopustiti da on nekim non-paperima i političkim sredstvima postigne ratne ciljeve. On se možda nada da mi nismo spremni braniti ovu zemlju u kojoj je počinjen genocid ili smo spremni dopustiti da nam Srbija dođe na Darivu do Vijećnice. Dakle, ako on misli da je to neratovanje onda se vara - poručio je prvi čovjek SDA.

- Ne vjerujem Janši. Dakle, mislim da se radi o jednom namjerno napravljenom probnom balonu nabačenom Dodiku. Mislim da danas ima i neki tamo sastanak svi iz RS-a. Oni su već udarili u reklame, idu reklmamirati mirni razlaz. Mislim da je to jedan nabačeni probni balon pa i Hrvatima kad se napravi, ustvari ne Hrvatima nego HDZ-u, kad se napravi taj pritisak da eventualno lakše postignu neke izmjene Izbornog zakona za koje su zainteresirani, da se ojača moć, sprega SNSD-HDZ kroz jedan pritisak na nas gdje bi mi morali nešto popustiti, ovaj patriotski blok i da se vide reakcije međunarodne zajednice, a prije svega reakcija nas - rekao je šef SDA za O kanal.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.