20.4.2021. 22:45
0
Ponašaju se kao državica u državi: ZHK pomjerio zabranu kretanja od 23 sata i dozvolio veće skupove
Iako su na snazi još uvijek restriktivne mjere zabrane kretanja od 21 sat do 5 sati ujutro što je i potvrdila Vlada FBiH na sjednici 15. aprila, a kantonima naloženo i uvođenje restriktivnijih mjera, Zapadnohercegovački kanton donio je odluku da od srijede 21. aprila pomjeri zabranu kretanja od 23 sata.

Štab civilne zaštite održao je sjednicu na kojoj je razmatrao informaciju  je Zavoda za javno zdravstvo o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa.

"S obzirom na pozitivan trend posljednih dana, usvojena je mjera o pomjeranju ograničenja kretanja s 21 na 23 sati. U zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ZHK", rečeno je na sjednici.

Mjere su na snazi od 21. do 28. aprila.

Iako su mjere koje je Vlada FBiH donijela važeće još sutra, a Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva već uputio prijedog istih mjera, odnosno da nema ublažavanja mjera zbog još uvijek složene epidemiološke situacije, očito je da ZHK ne poštuje odluke Vlade FBiH. I nije ovo prvi put da ZHK ublažava mjere u odnosu na FBiH. 

Čak u posljednjoj informaciji je navedeno da je zabrinjavajuća situacija u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Bosansko-podrinjskom kantonu.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.