21.4.2021. 9:37
0
Nastavlja se suđenje Novaliću, danas svjedoči Davor Pehar
Pretpostavlja se da će Pehar govoriti o sastancima koji su prethodili nabavci spornih respiratora iz Kine, a koji su održavani u Vladi Federacije BiH.
U Sudu Bosne i Hercegovine danas se nastavlja suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugim optuženima u aferi "Respiratori".

Osim Novalića, optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak te Fikret Hodžić vlasnik firme "Srebrena malina". Oni se terete za nabavku 100 respiratora iz Kine u vrijednosti 10,5 miliona KM, kao i za nabavku medicinske opreme od 2,9 miliona KM, prenio je Avaz.

Svjedočit će direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar. Pretpostavlja se da će Pehar govoriti o sastancima koji su prethodili nabavci spornih respiratora iz Kine, a koji su održavani u Vladi Federacije BiH.

Podsjećamo, na prethodnom ročištu, koje je održano 16. aprila, anesteziolog iz Travnika Aida Čorbeg je pojasnila okolnosti komunikacije sa Novalićevom sekretaricom Bahrom Džakom, koja je od nje tražila mišljenje o kvaliteti pojedinih vrsta respiratora.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.