5.5.2021. 15:14
0
Agencija spremna odobriti vakcine za policiju čim MCP dostavi potrebni papir proizvođača
Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH još uvijek nema kompletiranu dokumentaciju kako bi mogla odobriti seriju 10.000 kineskih vakcina Sinovac koje su stigle iz Turske za imunizaciju uposlenika tri državne policijske agencije. Kako je za Patriju potvrđeno iz Agencije, još uvijek se čeka potrebni papir od proizvođača koji treba dostaviti Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Vakcine su stigle 17. aprila, a već su formirani i spiskovi za vakcinaciju uposlenih u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Graničnoj policiji BiH i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Ovu donaciju tražilo je Ministarstvo sigurnosti BiH a količina je dovoljna za imunizaciju 5.000 osoba (vakcinacija i revakcinacija).

Nakon što Ministarstvo civilnih poslova BiH dostavi traženu dokumentaciju Agencija je spremna odmah izdati dozvolu za upotrebu vakcina.

Cijeli proces provodi Ministarstvo sigurnosti BiH.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.