7.5.2021. 12:54
0
Udruženje studenata medicine u BiH pobijedilo na HUB takmičenju
Homework HUB nagradit će večeras članove Udruženja studenata medicine u BiH (Bohemsa) koje je pobijedilo na HUB takmičenju sudentskih udruženja.

Kao nagradu HUB će stipendirati jednog studenta/icu koji je socijalno ugrožen, za školsku 2021/2022. godinu.

Pobjedu je osvojilo Udruženje koje je učlanilo najviše članova/ica u periodu od tri mjeseca, u Homework HUB. Osim Bohmese učestvovalo je, još sedam studentskih udruženja Univerziteta u Sarajevu.

Takmičenje je trajalo od 24. januara do 30. aprila ove godine, a pobjednik je proglašen 3. maja putem društvenih mreža.

Cilje HUB-a je podrška i promovisanje obrazovanja, nauke i mladih. To takmičenje je samo jedan od načina na koji se ekipa, okupljena oko te ideje, trudi promovirati nauku i važnost obrazovanja mladih, ali i socijalne osjetljivosti kroz stipendiranje i druge različite akcije koje organiziraju.

- Homework HUB je prvi univerzitetski HUB te vrste u Bosni i Hercegovini, namijenjen svim srednjoškolcima i studentima. Namjena HUB-a jeste okupljanje što većeg broja mladih ljudi da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite i rade na inovacijama - saopćio je HUB.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.