13.5.2021. 20:21
0
U naredne tri godine cijela BiH bi trebala biti pokrivena 4G mrežom
Mitrović smatra da je ukidanje putarine pred početak turističke sezone dobar signal i za turiste koji ljetuju na Crnogorskom primorju.

On je napomenuo da je o ukidanju taksi razgovarao i na nedavnom sastanku sa crnogorskim ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem u Sarajevu, koji mu je tada rekao da je stav Vlade Crne Gore da putarina budu ukinuta.

– Ovaj put je izgradio Vuk Hamović i imao je koncesiju, koju je Vlada Crne Gore otkupila. Dogovoreno je da mu se isplati nekih 4.000.000 eura, tako da su građani sada oslobođeni od obaveze plaćanja putarine – rekao je Mitrović za N1.

Mitrović je naglasio da je, prema trenutnim informacijama, riječ o trajnom ukidanju naplate putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog.

Govoreći o 4G mreži, Mitrović je ukazao da bi u naredne tri godine cjelokupna teritorije BiH trebalo da bude pokrivena ovom mrežom, što je jedan od preduslova za uvođenje i 5G mreže.

Mitrović je izrazio nadu da će do ljeta konačno biti raspisan tender za digitalizaciju, kako bi se krenulo u rješavanje ovog procesa u BiH, koji je, kako je naveo, neophodan za sve druge djelatnost i privredni život u zemlji.

(AJdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.