14.5.2021. 11:39
0
Od 18. maja nastavak masovne imunizacije u KS, na raspolaganju 6.750 vakcina
Danas se završava vakcinacija u dvorani Juan Antonio Samaranch sa preostalih 60 doza vakcina, namijenjenih hemodijaliznim pacijentima i osobama sa transplantiranim organima.

Imunizacija građana će se nastaviti u utorak, 18. maja 2021. godine, a prema utvrđenom planu i prioritetima Zavoda za javno zdravstvo KS. Građani će biti pozivani, te dobiti termin kada da dođu na vakcinaciju. Za nastavak vakcinacije je osigurano 6.750 doza vakcina koje su stigle protekle sedmice putem COVAX  i EU4HEALTH programa. Riječ je o Pfizer/BioNTech vakcinama.

Od ponedjeljka, 17. maja 2021. godine u Zetri će se nastaviti vakcinisanje uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine koji primaju vakcine iz donacije Republike Turske, riječ je o kineskoj vakcini Sinovac. 


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.