1.6.2021. 17:11
0
Brkić i Mosoti razgovarali o projektima UNFPA u BiH
Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio je danas u posjet predstavnika Fonda Ujedinjenih naroda za stanovništvo (UNFPA) za BiH Johna Kennedyja Mosotija, a razgovarali su o dosadašnjim rezultatima rada UNFPA i glavnim strateškim ishodima rada ovog Fonda za stanovništvo, a koji se odnose na reproduktivno zdravlje, ravnopravnost spolova i provedbu strategije za populaciju i razvoj, sa mladima kao prioritetima.

Brkiću je predstavljena misija Fonda, koji u BiH provodi projekte od 1995. godine, te su razmijenjeni prijedlozi buduće suradnje fonda i Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ocijenjeno je da su projekcije stanovništva za BiH, koje je nedavno predstavio UNFPA vrlo nepovoljne, te prijete da će, ukoliko se postojeći trendovi nastave, prerasti u demografsku katastrofu, te je stoga neophodno žurno poduzeti napore da se ovakav trend uspori. Kreiranje strategija razvoja mladih, kroz politike na državnoj razini je osobito važno jer su upravo oni nositelji društvenih promjena koje su potrebne Bosni i Hercegovini.

Brkić je istaknuo da su oblasti kojima se Fond bavi ključne za budućnost naše zemlje, ocijenio da je suradnja Ministarstva i UNFPA u BiH veoma dobra, te ponudio pomoć i potporu u nastavku njihovog djelovanja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.