11.6.2021. 17:47
0
Forto poslao žestoku poruku predstavnicima Vlade FBiH: Nedorasli ste, bahati i opasni po život
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas je uputio žestoku poruku predstavnicima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine povodom (ne)nabavke vakcina.

Forto je danas rekao da im je iz Federalne vlade poručeno "da idu bez njih".

- Tražili uključenje u našu nabavku Sputnika. Kad je došlo na potpis, rekli 'idite vi bez nas'. Da bi ugovor s izmjenom potpisnika opet prošao sva odobrenja, koštat će nas dva mjeseca - rekao je Forto.

Forto ih je opisao i sljedećim riječima: "Vlada FBiH, koja već tri puta najavljuje vakcine 'za 3 dana'."

Za kraj je još i dodao da su "nedorasli, bahati i opasni po život".

Podsjetimo, Kanton Sarajevo i Vlada Federacije BiH su 15. aprila ove godine potpisale Sporazum o zajedničkoj nabavci Sputnik vakcina od Ruske Federacije, ali do danas se ovo nije realiziralo.



(Ajdin Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.