17.6.2021. 10:17
0
Profesor iz Beograda ogolio Dodikov režim, spominjao je i ruske špijune: RS odumire, nema prijatelja na Zapadu i nije slobodna, sve zahvaljujući...
Nema osnova za očekivanja bilo kakvih sukoba na Balkanu u narednom periodu, tvrdi profesor Darko Trifunović iz Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost u Beogradu, te istakao da "političari koji nemaju perspektivu konstantno podgrijavaju teme sukoba".

Prema njegovim riječima, na Balkanu nastupa mirno bezbjednosno, ali vrelo političko ljeto. 

- Najvažnije, bar meni kako bezbjednjaku to je da ne vidim nikakav sukob bez obzira na to što su neki najavljivali. Najvažnije je da građani mogu mirno da spavaju, bar što se toga tiče, kazao je prof. dr Trifunović u emisiji Globalno BN televizije.

Političari koji nemaju inicijativu i stvarne rezultate koji obezbjeđuju bolji život građana, uvijek igraju na kartu prevara, kaže profesor Trifunović ističući "da smo već dugogodišnji svjedoci opstanka političara koji jedno govore, a drugo rade".

- Ne postoji nijedna veća investicija. Ekonomski Republika Srpska odumire. Politički, Republika Srpska nema prijatelja na Zapadu. Republika Srpska je sebi dozvolila i da izgubi nit sa Izraelom, navodi Trifunović te pojašnjava da "RS nije slobodna, a sve zahvaljujući ekonomskom porobljavanju".

- Ako neko od Republike Srpske preko različitih tajkuna koji su operativci ruske tajne službe kupi obveznice vi više niste slobodni. Taj ko je kupio te obveznice ne samo da može da radi šta hoće na vašoj teritoriji nego ste vi sebe u toj geopolitičkoj igri pozicionirali kao jednu od prioritetnih meta, kaže on.



(Admir Oručević)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.