21.6.2021. 14:30
0
Novi detalji zločina u Kasindolu: Nakon ubistva oca Kopić sam pozvao policiju
Osumnjičeni je zatim sačekao dolazak patrole policije i mirno im se predao. Zločin se dogodio u nedjelju oko 14 sati u njihovoj kući u ulici Kasindolskog bataljona u Istočnoj Ilidži.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je krvavom zločinu prethodila svađa između Alema i njegove tetke, inače očeve sestre. Tokom svađe Alem je dohvatio metalnu šipku i njome je napao tetku, udarivši je u glavu. Selim Kopić je najvjerovatnije stao u odbranu svoje sestra, ali je Alem u naletu bijesa i njega izudarao šipkom po glavi. 

Vjerovatno kada je shvatio šta je napravio Alem je sam pozvao policiju i prijavio zločin. Selim i njegova sestra prevezeni su u Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu. Nažalost, Selimu nije bilo spasa i preminuo je nedugo po prijemu u bolnicu, dok je teka nakon zbrinjavanja otpuštena na kućno liječenje.

- Motiv svađe koja je dovela do zločina se istražuje - kaže izvor blizak istrazi, prenosi avaz.

Portparol PU Istočno Sarajevo Neven Kramer kaže da će postupajući tužilac u zakonskom roku od 24 sata ispitati osumnjičenog na okolnosti krivičnog djela.

- Nakon ispitivanja predmetni tužilac će donijeti odluku o prijedlogu za pritvor - rekao je Kramer.

Kako saznajemo, osumnjičeni Alem Kopić ne prolazi kroz policijske evidencije i nikada nije prijavljivan za bilo koje krivično djelo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.