21.6.2021. 15:26
0
"Dok je Dženan bio u komi, Alisa Mutap je pitala 'Šta je to on mumljao?'"
Pet osoba trenutno je u pritvoru u slučaju ubistva Dženana Memića, a u međuvremenu je Muriz Memić dobio prijetnje smrću.

Muriz Memić je za O kanal objasnio šta se sinoć dogodilo.

- Dobio sam prijetnje da ću biti ubijen ukoliko se nešto desi Alisi. MUP je brzo odreagovao, ta osoba je uhapšena. Nije više ni tajna da je to muž Alise Mutap. Ja mislim da je to veoma ozbiljno, jer on ima sa sobom problem, dok je bio u stanju Alisu oženiti. Čitava javnost u BiH govori šta je to uradio. Ja sam to shvatio ozbiljno i prijavio sam. Brinem se i za sebe i Arijanu i Muneveru. Ne znam ja šta je kome u glavi. Ovo je preozbiljno i predugo traje, kazao je.

Ta poruka mu je došla preko prijatelja. Suprug Alise Mutap je njihovom zajedničkom prijatelju rekao da prenese Murizu poruku. Muriz je čekao jučer do podne, a zatim kazao Arijani o toj poruci. Nakon toga, ona je nazvala advokata Ifeta Ferageta, koji je rekao da taj slučaj odmah treba prijaviti.

- Razmišljao sam cijelu noć je li to tako, ali kada sve sagledam, bolje je prijaviti. Jer imali smo mi i prije nešto slično, a ovo je baš bilo konkretno. Zadovoljni smo reakcijom MUP-a. Vidi se, kad su pravi ljudi na pravom mjestu, ipak institucije rade svoj posao. A Alisinog supruga nikada nisam upoznao. Mogao je proći pored mene, ja ga apsolutno ne poznajem, niti me zanimalo. Arijana možda i zna lik, ali ja ga nisam poznavao. On je trebao ovo znati i očekivati, da će doći dan kada će Alisa biti uhapšena. Ako su oni bili ubijeđeni da se neće ništa desiti, evo, desilo se. Trebao je biti spreman za ovo. A njegov je problem što je ona njemu supruga. Alisa je pogriješila. Alisa od 2016. godine ne govori istinu. Vidjet ćemo hoće li reći istinu, dodaje Memić.

Dodaje, prijetnje ga ne pogađaju, jer zna za šta se bori.

- Ne mogu ja dvaput umrijeti i nije mi žao umrijeti. Znam za koga se borim. Arijana se više uspaničila, ali meni je više svejedno. Ko god želi da mi prijeti nek mi zaprijeti, ali nek ide direkt na mene. Ja bih volio da stanu pred mene i kažu mi lice u lice, a ne da udaraju sa leđa, kao što su Dženana udarili. A nije to bezazleno. MUP je dodijelio zaštitu jer i oni znaju. Prijetnja je prijetnja. Ne znam ja šta je kome u glavi. Porodica Mutap je spremna na svakakve podlosti i podvale, čim su bili spremni ovo uraditi. Ovo je bilo najjednostavnije na početku, kada sam zvao Ziju Mutapa i kazao mu da dovede Alisu da mi kaže ime, a ja ću je zaštititi. Tada se to moglo riješiti. Trebalo se tada riješiti da je bilo ljudskosti. U njima nema ljudskosti i vidite koliko to traje, istakao je.

Arijana Memić kaže kako su i prije pet i po godina smo znali da će doći do tog dana kada će Alisa biti uhapšena. Bio je to, kaže, težak dan.

- Očekivali smo taj susret oči u oči nakon toliko vremena. Međutim, nije se to dogodilo. Vidjeli smo te suze Alisine. Međutim, javnost treba znati da te suze nisu suze pokajanja ili žaljenja. To su suze zbog nje same, jer se našla u toj situaciji. Vjerovatno se brine za sebe. Nije to žaljenje Dženana. Težak je i ovaj period sada i ono sve što slijedi. Iscrpljujuće je. Mi smo stalno po sudu na tim ročištima. Teško je nakon pet i po godina, ali, drago mi je da smo dočekali sve ovo i da je krenulo sve pravnim putem. Izdržat ćemo. Izdržali smo i do sada, idemo dalje, poručila je Arijana Memić.

Dodaje da je Sud zabranio da se govori o zdravstvenom stanju Alise Mutap.

- Čitava Alisina odbrana zasnivala se na njenom trenutnom zdravstvenom stanju. Mislim da nikoga ne zanima zdravstveno stanje Alise Mutap u 2021. godini. Bitno je ono što se desilo 2016. godine, a to je da Alisa zna ko je ubio Dženana, da je vještačena. Otišla je kući sa lakim tjelesnim povredama. Potresa mozga nije imala. Amneziju nije imala. Ukoliko je postojala fragmentirana amnezija da bi se sjećanje vratilo, ne postoji nikakva mogućnost da se ona ne sjeća čitavog događaja. Oni sada idu na to da traže ponovno vještačenje Alise, što je besmisleno. Hajde da vještačimo je li Ljubo bio pijan tu noć. Mada više niko i ne spominje saobraćajnu nesreću. Svi znaju da je nije bilo. Svi znaju da je Dženan ubijen, dodaje.

Podsjetila je kako Alisina krvava majica, u kojoj je otišla kući nakon pregleda na Kliničkom centru, nije izuzeta, te da je danas ročište za produženje pritvora Josišu Bariću koji se tereti da nije izuzeo majicu.

- Njegov advokat na ročištu govori da postoje neki svjedoci, koji su navodno vidjeli tu majicu. To nisu neki svjedoci. Nas pet je bilo. Bila sam prisutna ja i moja četiri rođaka, kada je Alisina majka izvozila Alisu u invalidskim kolicima, pokrivenu dekom, u toj majici. Krvava je majica bila, kao da je krv prsnula po njoj. Ona je otišla u toj majici. Mi smo je lično vidjeli. Nakon toga, čuli smo se ujutro, kada je Dženanu već bila gotova operacija, da vide oni je li gotovo i završeno. Rekla sam joj da ćemo joj javiti kako i šta dalje. Sedam dana je Dženan bio u bolnici. Jednog dana, kada mu je Muriz otišao u posjetu, on je napravio neki pokret. Muriz nam je sav sretan javio da će biti dobro i da se desio neki pomak, ali da ne širimo dalje dok ne vidimo šta će biti. Bili smo sretni zbog toga, krenulo je od porodice i prijatelja i došlo je do Alise. Krenuli smo navečer u posjetu da vidimo Dženana, i Alisa zove mene i pita me: "Šta je to Dženan mumljao?". Ne pita me kako je Dženan? Nije sretna što se desio taj neki pomak? Bila je s njim u emotivnoj vezi, treba da suosjeća i brine za njega... Šta je to Dženan mumljao? Prepala se da je nešto rekao, vjerovatno. Alisa zna čega se boji i zašto je mislila da je Dženan nešto rekao i šta je mogao reći, kazala je Arijana Memić.


(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.