22.6.2021. 13:41
0
Josipu Bariću, policajcu koji nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap produžen pritvor
Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i produžio još za mjesec dana pritvor Josipu Bariću, policajcu MUP-a KS koji je uhapšen zbog ometanja istrage u slučaju ubistva Dženana Memića.

Barić je uhapšen 22.aprila po naredbi Tužilaštva u Sarajevu.

Prema dokazima Tužilaštva BiH, Barić kobne noći 8. februara 2016. nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap djevojke koja je bila s Memićem u noći kada je zadobio smrtne povrede.

Tužilac Dubravko Čampara rekao je jučer, obrazlažući prijedlog pritvora, da Tužilaštvo BiH radi na identifikaciji novih osumnjičenih i njihovih saučesnika te je potcrtao da se radi o kompleksnom predmetu u kojem su institucije sistema zataškavale, fingirale i sakrivale dokaze, prenosi avaz.

- To su radili MUP Kantona Sarajevo i Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Imajte na umu da je Zijad Mutap bio u organiziranoj kriminalnoj grupi nadređeni Bariću. Svjedoci su u strahu. Jučer smo imali situaciju da se prijeti smrću ocu koji se bori za istinu o smrti svog djeteta - naveo je jučer Čampara.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.