22.6.2021. 22:00
0
Građani ogorčeni - "Na ovoj temperaturi, ovo su nenormalni uvjeti". Nema dovoljno vakcina u Zetri!
Danas je novinarskim ekipama bio onemogućen ulazak u dvoranu Zetra, kako bi se zabilježio proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo. Ekipa portala Source.ba i još jedna televizijska ekipa bile su onemogućene ući i snimiti proces imunizacije.

Revakcinacija za one koji su već primili jednu  dozu vakcine, trebala je početi danas u toku podneva. Tako je bilo najavljeno građanima iz ZZO-a Kantona Sarajevo. Ispred  dvorane smo upratili nezadovoljstvo i ogorčenost mnogih. Došli su pozvani na revakcinu, a otišli kući bez primljene doze.

 

Neke od građana smo sačekali ispred dvorane te ih upitali za komentar o vakcinaciji. Upitali smo građane i kakvo je njihovo generalno mišljenje o vakcinaciji. Njihova razmišljanja poslušajte u videu. Neki od komentara su:


"Neodgovorni su prema nama građanima. Trebali su nas obavijestiti. Na ovoj temperaturi, ovo su nenormalni uvjeti" kazao je naš prvi sagovornik koji je došao u Zetru na vakcinaciju protiv Covid-19.

"Ovo što oni nas prebacuju isto kao ping-pong lopticu.. Od ovog na vratima do nekog portira.. Cijeli sistem funkcioniše tako da vam se zgadi dolazak!" riječi su jedne od naših sagovornica danas isped dvorane Zetra.


"Treba našu vlast poslati negdje u prašumu da žive" kazala je ogorčena gospođa koja je po pozivu došla na vakcinaciju.

"Neko je napravio taj neki propust, nije tačan datum", kazao je gospodin koji je uzeo pauzu na poslu kako bi došao po dozu vakcine.

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo medijima je rekao kako zakazivanje termina nije u nadležnosti ministarstva koje on vodi. Pogledajte i ostale komentare koje smo zabilježili danas ispred Zetre jer u dvoranu je bio zabranjen ulaz za potrebe snimanja situacije.


Novinar: Amer Mujezinović

Montaža: Amer Mujezinović

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.