22.7.2021. 13:36
0
Podržana inicijativa za kredit kod EBRD-a za tramvajsku prugu Ilidža - Hrasnica
Vlada Federacije BiH danas je na sjednici podržala tri inicijative da se kreditnim zaduženjima kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekata „Adaptivno upravljanje saobraćajem” u iznosu do 7.000.000 eura, „Izgradnja tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica” u iznosu do 20.000.000 eura i „Obnova voznog parka tramvajskog saobraćaja” u iznosu do 10.000.000 eura.

Prihvaćene su informacije o kreditima EBRD-a za realizaciju tih projekata kao osnovu za vođenje pregovora, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. Federalno ministarstvo finansija i ministarstva finansija i saobraćaja Kantona Sarajevo zaduženi su da u timove za pregovore o tim kreditima imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Konačne odluke o zaduženju bit će donesene po okončanju pregovora sa EBRD-om sa kojom će se utvrditi konačni uslovi kreditnih zaduženja. Krajnji dužnik po ovim kreditima je Kanton Sarajevo. Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informacije o pregovorima, kao i tekst usaglašenih sporazuma o zajmu između BiH i EBRD-a.

Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da te zaključke o podržanim inicijativama dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja daljnjih procedura u vezi s kreditnim zaduženjima.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.