25.7.2021. 15:35
0
Operativna akcija Escobar - Realizirana najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga
FOTO: GPBiH
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, odsjek za prikrivene operacije, 25. jula 2021. u jutarnjim satima na području Velike Kladuše, uspješno su realizirali Operativnu akciju Escobar, koja je usmjerena na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga.

Tijekom operativne akcije, otkriveno je oko  6 000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj opojne droge marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Europske unije. Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila je Postrojba za specijalnu podršku SIPA-e, s kojima Granična policija BiH kontinuirano surađuje i bilježi izvrsne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminaliteta. Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tijekom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a sudjelovalo je ukupno 110 policijskih službenika.


Zbog počinjenja kaznenog djela „Organizirani kriminal“ iz čl.250 KZ BiH u vezi s kaznenim djelom „Neovlašten promet opojnim drogama“ iz čl. 195 KZ BiH i „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stavka (1) KZ FBIH slobode su, zasad, lišene 4 osobe, državljani BiH.


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su sudjelovali kako bi se realizirala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

" Centralni istražni ured Granične policije, odsjek za prikrivene operacije, realizirao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmjerenu na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina koje se bave uzgojem i neovlaštenim prometom opojnih droga. Ovim putem im zahvaljujem na maksimalnoj angažiranosti i višemjesečnoj istrazi uz korištenje posebnih istražnih radnji, kao i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Tužiteljstvu BiH, uz čiju podršku je realizirana navedena operativna akcija“, rekao je direktor Galić.

U kontinuiranoj borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta, Granična policija BiH maksimalno je angažirana i bilježi izvrsne rezultate rada, unatoč svim problemima i izazovima s kojima se suočava. OA Escobar je dosad najopsežnija operativna akcija GP protiv zloupotrebe opojnih droga, a odsjek za prikrivene operacije Središnjeg istražnog ureda GPBiH nastavlja aktivnosti na realizaciji operativnih akcija u vezi s navedenim.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.