28.7.2021. 13:18
0
Značajna donacija EU za Graničnu policiju BiH i SIPA-u
Ceremonija primopredaje vozila doniranih od Evropske unije (EU) za Graničnu policiju Bosne i Hercegovine i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) bit će održana u petak, 30. jula 2021. godine. u 12.00 sati. u Sarajevu.

Graničnoj policiji BiH bit će uručeni ključevi 35 kombija i 12 SUV vozila u vrijednosti više od tri miliona KM. Također, bit će isporučena dodatna oprema za nesmetano obavljanje zadataka, u skladu s identificiranim potrebama službenika. Ova donacija će znatno unaprijediti rad policijskih službenika i omogućiti im brže djelovanje i mobilniji rad na terenu.

Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) Evropska unija je obezbijedila 16 terenskih vozila i specijalizirane uniforme za službenike. Ukupna donacija SIPA-i iznosi više od 460.000 KM.  Sredstva za projekt “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” su obezbijeđena kroz posebnu mjeru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Projekat implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om).

Na konferenciji za medije povodom svečane primopredaje ukupno 63 vozila i specijalizirane opreme Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) obratit će se ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, ambasador Evropske unije u BiH Johan Sattler, subregionalna koordinatorica za zapadni Balkan/šefica Misije IOM u BiH Laura Lungarotti.  

Planirano je da se obrate i direktor Granične policije BiH Zoran Galić, te zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Đuro Knežević - najavljeno je iz IOM-a.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.