1.8.2021. 13:12
1
Dodik potvrdio da neće doći u Predsjedništvo BiH na sastanak sa Schmidtom, a onda rekao da je PIC "lažljiva organizacija"
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a na današnjoj press konferenciji u Banja Luci kazao je da neće prisustvovati sastanku u Predsjedništvu BiH sa novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

On je govorio kako Schmidt nema mandat visokog predstavnika kao i da ne postoji UO PIC-a. 

"Spreman sam da se uključim sa svojim političkim kolegama da se suprotstavimo nametanjima zakona i da se borimo za Republiku Srpsku", kazao je Dodik. 

Ponovio je kako neće razgovarati sa Schmidtom. 

"PIC je jedan lažljiva, nepostojeća organizacijam, samozvana skupina zemalja, uzimaju nama pravo i pokušavaju nama ovdje vladati", kazao je Dodik.

Predsjednik SNSD-a kazao je kako odbacuju stavove PIC-a.

"Napali su NSRS, ambasadori se miješaju u unutrašnje stvari BiH i uporno ne žele da odgovore na pitanje na osnovu čega su izabrali Schmidta."

On je kazao da odbacuje bilo kakvu mogućnost sukoba. 

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.