20.8.2021. 14:44
0
Tužilaštvo zaprimilo 29 prijava zbog "Inzkovog zakona", među njima i protiv Dodika
Tužilaštvo BiH saopštilo je da je do danas, povodom "Inzkovog zakona", zaprimilo 29 prijava, među kojima je prijava protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je juče rekao da je Tužilaštvo BiH od Agencije za istrage i zaštitu BiH zatražilo da ga sasluša u vezi sa navodnim negiranjem genocida.

On je istakao da je čovjek sa najviše prijava, ali da Srbi nisu podanici i ne žele strance koji će o njima odlučivati.

Nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH, Narodna skupštine Republike Srpske je 30. jula po hitnom postupku usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.