26.8.2021. 22:19
1
Turković: Oštro osuđujemo terorističke napade u Kabulu
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oštro je osudila terorističke napade u glavnom gradu Afganistana.

“Gubitak ljudskih života je nenadoknadiv. Naše molitve su uz porodice nastradalih. Pozivamo na hitno uspostavljanje mira i stabilnosti, te sigurnu evakuaciju svih koji žele napustiti Afganistan”, napisala je Turković na Twitteru.

Podsjećamo, dva bombaša samoubice i naoružani napadači napali su danas gomilu Afganistanaca koji su se okupili na aerodromu u Kabulu. Prema Afganistaaskim vlastima, najmanje 60 ljudi je ubijeno a 140 ranjeno u napadima. Zvaničnici SAD su rekli da je 12 pripadnika američke vojske poginulo.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.