27.8.2021. 8:48
0
Predsjednik Turske u radnoj posjeti BiH, ali i na svadbi kćerke Bakira i Sebije Izetbegović
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan trebao bi danas doputovati u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini. Prema protokolu planirano je da Erdogan na Međunarodni aerodrom Sarajevo sleti u 11 sati, nakon čega će se uputiti prema mezarju Kovačima gdje će obići mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Erdogan će danas klanjati džuma-namaz u Baščaršijskoj džamiji koju će ujedno i svečano otvoriti nakon restauracije. Pomenutu restauraciju finansirala je Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Pored svih protokolom planiranih aktivnosti, Erdogan će danas biti počasni gost na svadbi kćerke Bakira Izetbegovića, čelnika SDA stranke. Svadba Jasmine Izetbegović održat će se, međuostalim, u hotelu Europe. 


Erdogan će danas uz vojne počasti biti dočekan u 17.30 sati ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Planiran je njegov sastanak sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH. Nakon sastanka, upriličit će se radna večera u čast predsjednika Turske, Recepa Tayyipa Erdogana. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.