29.8.2021. 17:55
0
Tursku i Erdogana zanimaju ekonomija i investicije, politički problemi su unutrašnje pitanje BiH
Sociolog i politički analitičar Slavo Kukić dobro je (pr)ocijenio posjetu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Bosni i Hercegovini nekoliko dana prije njegovog dolaska u petak u Sarajevo, piše agencija Patria.

Kukić je uvjeren da su Erdoganu na prvom mjestu ekonomski interesi i to ne samo u BiH, već u cijelom regionu naročito u Srbiji te da nema interes bilo koga izdvajati u BiH ili se suprotstavljati, navodi Patria.

U svom obraćanju nakon sastanka u Predsjedništvu BiH Erdogan je kazao da je potvrđena podrška Turske euroatlantskim integracijama BiH, teritorijalnom integritetu, političkom jedinstvu, suverenitetu koji su ključevi regionalnog mira.  „Nastavit ćemo zajedno raditi na očuvanju regionalne stabilnosti“, kazao je Erdogan.

Iako je Dodik Erdogana spomenuo u kontekstu određenih razgovora i pregovora o nekim novima odnosima ili čak uređenju u BiH, u šta bi uključio srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, turski predsjednik ni na to nije reagirao.  Nakon posjete BiH i Crnoj Gori danas je ponovo poručio da će „naša pomna pažnja Balkanu biti nastavljena i dalje.”  “Zbog toga pomno pratimo dešavanja i pomažemo Bosni i Hercegovini u političkom, ekonomskom, vojnom, regionalnom i drugim poljima. Nadamo se da će unutrašnji politički problemi u Bosni i Hercegovini biti riješeni u okvirima teritorijalne cjelovitosti i političkog jedinstva”, naglasio je Erdogan.  Najavio je nastavak kontakata sa svim stranama u Bosni i Hercegovini.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.