29.8.2021. 18:28
0
U Srbiji 120.000 ljudi primilo treću dozu vakcine, Kosovo odgodilo početak nastave
Zaključno s petkom 120.000 građana Srbije primilo je treću dozu vakcine kako bi poboljšali svoj imunološki odgovor na Covid 19. Stopa vakcinacije još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, a struka poziva uposlene u policiji, vojci, javnoj upravi, obrazovanju da se vakcinišu.

Kosovo je zbog pogoršanja epidemiološke situacije uvelo nove mjere kao što su policijski čas od 22 časa do pet ujutru i ograničavanje rada restorana i lokala do 21:30, ali samo na otvorenom.  Od sutra za ulazak na Kosovo obavezna je potvrda o vakcinaciji, primljenoj jednoj ili dvije doze, potvrda o negativnom PCR testu ne starijem od 72 sata, ili potvrdu da je osoba preležala kovid izdata ne manje od 21 dana i ne više od šest mjeseci.

Od sutra do 13. septembra, rad javnih i privatnih ustanova biće moguć samo sa osnovnim - neophodnim osobljem ako je vakcinisano ili negativno na kovid 19, dok će se za ostale radnike, čije fizičko prisustvo nije nužno, omogućiti da rade od kuće.  Početak školske godine odlaže se do 13. septembra. Biblioteke, bioskopi, omladinski centri, muzeji, kulturni centri, obustavljaju svoje aktivnosti do 13. septembra 2021. godine.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.