1.9.2021. 20:10
0
Osim poruka da institucije BiH moraju raditi OHR bez konkretnih poteza i odgovora
Hiljade državnih službenika moglo bi od oktobra ostati bez plata. Na to su upozorili pojedini parlamentarci, nakon što na konsultacije uoči sjednice Zastupničkog doma BiH, opet nisu došli politički predstavnici iz Republike Srpske.

Kao najodgovornijeg mnogi ocjenjuju Milorada Dodika. A nakon što je zatražio reakciju visokog predstavnika, koja može uključivati i smjenu Dodika, član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović, izložen je napadima kako unutar BiH, tako i u Srbiji - piše agencija Patria.

Iz Ureda visokog predstavnika za Patriju nisu ništa mnogo više kazali nego je danas na Bledu visoki predstavnik Christian Schmidt reako na ovu temu.

"Veoma sam optimističan da ćemo svi zajedno sjesti da razgovaramo i da ćemo naći način da riješimo te probleme, ali i ostale stvari, kao što su ekonomska pitanja i evropske integracije", rekao je Schmidt.

“Prvo došlo je do nesporazuma. Visoki predstavnik brine za zemlju, ali tek kao druga instanca, a prva su institucije i zato hitno pozivam sve one bez obzira na to iz kog dijela BiH, iz kog naroda, iz kog grada, moraju sjesti zajedno i očekujem da se to desi, jer građani BiH od njih ne očekuju da igraju igre”, dodao je Schmidt.

Konkretni odgovori da li će visoki predstavnik Christian Schmidt reagirati na blokade institucija BiH koje su pokrenuli politički predstavnici entiteta RS. Kako će se odgovoriti na čekanju budžeta, Izborni zakon, te drug zakone koji BiH približavaju Evropskoj uniji, još uvijek nema konkretnih odgovora. Da institucije BH moraju raditi svi znamo, ali pitanje je kako će profunkcionirati.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.