2.9.2021. 22:23
0
Mektić jasno i glasno tvrdi: Dodik nas je preveslao, treba se vratiti u institucije i razgovarati sa Schmidtom!
Zastupnik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je za N1 da se nada da će oni koji manipulišu ovom situacijom ubrzo urazumiti i da će se ubrzo vratiti u institucije i početi raditi, komentarišući blokadu institucija BiH. Istakao je i da smatra da je Dodik preveslao opoziciju, i da to nije prvi put, prenosi agencija Patria.

“Bio sam u zgradi Parlamenta danas, imao sam neke sastanke i sutra ću ih imati ali nemam posla kada je u pitanje parlamentarno zasjedanje. Bio je pokušaj kolegija da se dogovori sjednica, taj pokušaj je propao. Nemam informacije šta će se dalje dešavati“, rekao je Mektić za N1. Rekao je i da nije vidio kolege iz RS, zastupnike, da dolaze na posao te da ne zna da li dolaze ili ne. 

“Ja sam za to da se vratimo u institucije, da počnemo da radimo. Mislim da bez obzira o kakvoj se krizi radi, jedini izlaz je da što prije sjednemo i dogovorimo se“, istakao je.

“Predsjednik Srpske demokratske stranke i ja smo tog mišljenja da treba sjesti, pa i sa Schmidtom treba razgovarati, tražiti rješenja. Čemu vodi jedna ovakva blokada. Šta je krajnji rezultat? Kakav se cilj želi postići ovom blokadom? Mi u interesu građana BiH moramo raditi daleko više“, komentarisao je Mektić. 

Odgovarajući na pitanje ko je proizveo ovu krizu, Mektić je rekao da je to Dodik.

“Velika greška je i međunarodne zajednice. Kada se pojavi bilo kakav problem, sjeda se sa liderima, zaobilaze se institucije. Ako nešto nećete da rješavate u Savjetu ministara, onda međunarodna zajednica ode kod lidera, neopravdano im da ogroman značaj, kojega prigrabe sebi i onda počnu da odlučuju kako će i šta će biti. U ovom konkretnom slučaju krizu je proizveo Milorad Dodik“, naveo je.

SDS je podržao zaključke u NSRS da predstavnici RS ne idu u institucije BiH zbog zakona o zabrani negiranja genocida koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a Mektić je rekao kako je “učinjeno što je učinjeno” odgovarajući na pitanje voditelja zašto je SDS podržao zaključke NSRS.

Dragan Mektić je kazao i da može pozvati organe stranke da preispitaju tu politiku kojom “prate Dodika”

“Ne trebamo se baviti onim što Dodik radi. On vodi avanturističku politiku i vodi politiku koja proizvodi što više nesporazuma, da ne kažem haosa, jer on u tome vidi šansu da izbjegne sve vrste odgovornosti“, dodao je.


“Dodik nas je preveslao, manipuliše sa nama i što je najgore to nije prvi put. Do sad je NSRS povodom određenih pitanja donosila razne odluke, ne baš ovakve kao sada ali slične, i svaki piut nas je Milorad Dodik preveslao. Zadnji put je to bilo kod odluke Ustavnog suda o državnom zemljištu. Isto je tad NSRS odlučila ‘nećemo ovo, nećemo ono’, i nakon tri dana oni su to pogazili. On je prvi pogazio, poništio zaključke NSRS na taj način što je došao u Predsjedništvo BiH, sastao se sa Erdoganom“, naglasio je Mektić u Danu uživo.

Mektić je dodao i da je mišljenja da treba razgovarati sa Schmidtom.
“Dodik bi to isto tako trebao. Vidjeli smo na Bledu da se Vučić sastao sa Schmidtom, pa kako Vučić može razgovarati o stanju u BiH sa njim a on ne“, kazao je.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.