9.9.2021. 8:42
0
Dodik tvrdi da ide na svoj posao i da je Komšić obmanuo dipolomate EU
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je jučerašnji sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića s ambasadorima zemalja članica Evropske Unije u BiH.

Dodik je rekao da se niko iz entiteta RS nije se obraćao vladi Njemačke.

“Komšić vjerovatno riječ ‘mi’ koristi za sebe i Džaferovića – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Komšić obmanuo diplomate akreditovane u BiH da je na sceni blokada institucija, znajući da to nije tačno, dodavši da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH uredno idu na posao i obavljaju svoje dužnosti.

“Priča o konstitutivnosti naroda, koja je sastavni dio Ustava, očito je nešto što Komšića strašno iritira, jer odlično zna da konstitutivnost podrazumijeva predstavljanje, a da on nije predstavnik naroda na čiju poziciju je sjeo. Јoš više ga iritira što je stranac na čiju je pomoć računao odlično shvatio prevaru kojom Bošnjaci po treći put u Predsjedništvo BiH delegiraju dva člana”, naglasio je Dodik.

Podsjećamo, jučer je u zgradi Delegacije Evropske unijeodržan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića s ambasadorima svih zemalja članica EU.

Komšić je nakon sastanka kazao kako su osnovna tema bile blokade koje su na snazi, posebno one koje se odnose na održavanje izbora naredne godine. Kazao je i kako je jedno od ambasadorskih pitanja bila i izjava visokog predstavnika Christiana Schmidta.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.