11.9.2021. 10:09
0
Djeci u banjalučkoj školi navodno skraćeni časovi da bi SNSD mogao održati svoj skup
Nije nikakva novost da za potrebe političkih kampanja stranke u BiH koriste (zloupotrebljavaju) čak i djecu. Međutim, prema tvrdnjama nezavisnog zastupnika u Narodnoj skupštini RS Nebojše Vukanovića, u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u banjalučkom naselju Kuljani otišli su čak i dalje, pa je zbog stranačkih potreba djeci skraćena nastava.

- Direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“, u Kuljanima kod Banjaluke Rankica Pušić, u petak je drsko zloupotrijebila položaj i skratila nastavu za sve učenike kako bi se od 18 časova održao skup vladajućeg SNSD-a. Sramno je i neprimjereno da SNSD zloupotrebljava školski prostor i dvorište za partijske aktivnosti, a još je sramnije što se one zakazuju u vrijeme dok traje školska nastava, koja se skraćuje i prekida kako bi korumpirani političari držali besmislene govore i vodili suludu kampanju godinu dana prije opštih izbora, tvrdi Vukanović.

Kao jedinog krivca za ovaj neprimjeren čin on vidi direktoricu škole.

- Ona je svoju sramnu odluku o skraćenju nastave pravdala tobožnjim pripremama nastavnika za online nastavu, a koji bi u Banjoj Luci i cijeloj Republici Srpskoj trebala da počne 1. oktobra kao direktna posljedica skupa SNSD-a na Kozari, ali i ovog i drugih skupova širom Banje Luke koji doprinose širenju pandemije, napisao je Vukanović u svom blogu, navodeći kako je se na skupu okupio tek mali broj ljudi.

Zbog ovog postupka, Vukanović najavljuje da će na narednoj sjednici NSRS zatražiti smjenu direktorice Pušić.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.