15.9.2021. 12:19
0
Pokrenuta procedura za smjenu Ćamila Durakovića
Odbornici Skupštine općine (SO) Srebrenica sutra će između ostalog raspravljati o prijedlogu opoziva predsjednika SO Ćamila Durakovića, koji je uputilo osam odbornika srpske nacionalnosti, prenosi Dnevni Avaz.

Kao razlog za smjenu odbornici su naveli Durakovićevo neprimjereno i neodlučno ponašanje putem medija, gdje nastupa u svojstvu funkcionera lokalnog parlamenta.

Duraković, smatra da je srebrenički načelnik Mladen Grujičić odmah nakon izbora zagovarao njegovu smjenu te da je ovaj prijedlog ranije očekivao. Smatra da lokalne srpske stranke, a prije svega SNSD, provode političku samovolju lidera te stranke Milorada Dodika.

 S obzirom na obiman dnevni red moguće je da Duraković danas ne bude smijenjen, jer je prijedlog za njegov opoziv posljednja tačka skupštinskog dnevnog reda te bi nastavak sjednice mogao biti odložen za nekoliko dana.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.