16.9.2021. 8:51
0
Uhapšen Branislav Zeljković, direktora Instituta za javno zdravstvo RS
Uhapšen je Branislav Zeljković, direktora Instituta za javno zdravstvo RS, potvrđeno je "Novostima".

Nakon jučerašnje akcije u kojoj su uhapšene tri osobe smatralo se da je Zeljković u bjekstvu, ali se u međuvremenu javio MUP-u RS. Ubrzo je lišen slobode i sproveden na kriminalističku obradu.

- Zeljković se trenutno nalazi u službenim prostorijama MUP-a RS, gdje će kao i ostali osumnjičeni biti ispitan - kaže izvor iz istrage, prenose Novosti.

Za Zeljkovićem se tragalo u okviru istrage o nezakonitostima u radu Instituta za javno zdravstvo RS u postupcima javnih nabavki zaštitne medicinske opreme. Po nalogu Republičkog javnog tužilaštva jučer su izvršeni pretresi u Institutu i više firmi, a uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fan" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Prokontrola" Slavko Bojić.

HapsenjeRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.