16.9.2021. 19:55
0
Donesena odluka o popunjavanju šalterskih radnih mjesta pri MUP-u KS
Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas odluku o popuni radnih mjesta u Upravi administracije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, za koju je nedvojbeno utvrđeno da je nužna u cilju popravljanja stanja pružanja usluga građanima.

Poslovi za radna mjesta koja je neophodno popuniti raspoređeni su na 13 sektora po svim općinama u KS, gdje se izdaju dokumenti poput ličnih karata i jedinstvenog matičnog broja građana, putnih isprava, vozačkih dozvola, registracija vozila, promjene ličnog imena, državljanstava, prijave, odjave prebivališta i boravišta građana.


Stanovište MUP-a KS, koje je Vlada prihvatila na sjednici, jeste da zastoj u pružanju ovih usluga nikako ne bi smio postojati i da su opravdane žalbe građana na postojanje gužvi u postupcima dobijanja usluga koje plaćaju, što svakako ukazuje na potrebu hitne popune upražnjenih radnih mjesta.

Inače, od ukupno 408 radnih mjesta državnih službenika i namještenika u MUP-u KS, 331 je sistematizacijom predviđeno za namještenike, a popunjeno je 237, odnosno upražnjena su 94, a iscrpljene su sve mogućnosti za interne premještaje. U Upravi administracije MUP-a KS od 2015. godine je prestao radni odnos za 71 uposlenika po raznim osnovama. Od tog broja 41 uposlenik je bio raspoređen na šalterska radna mjesta.


Nakon provedenih konkursnih procedura i sigurnosnih provjera, primljeni namještenici će biti raspoređeni u svim sektorima na području Kantona Sarajevo, gdje je najveća potreba za zaposlenima. Finansijska sredstva za njihove plate i naknade bitće planirana u Budžetu 2022. godine.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.