16.9.2021. 21:12
0
Odluka o razrješenju tužiteljice Tadić
Drugostupeno disciplinska komisija VSTV-a raspravljalo je danas o razrješenju glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić. Kako je potvrđeno za BHRT sjednica je okončana, no nije poznato da li je povjerenstvo donijelo odluku.

Tadić je za BHRT potvrdila da odluku još nije dobila.

Iz Ureda disciplinskog dužitelja nam je potvrđeno da odluka zvanično neće biti saopštena dok je ne dobiju sve stranke u postupku.

Ranije je odlukom Prvostupene komisije VSTV-a utvrđena disciplinska odgovornost Tadićeve za nepažnju u obavljanju službene dužnosti i neadekvatnom rapodjelom tužiteljskih predmeta.

Ukoliko i Drugostupanjsko disciplinsko povjerenstvo donese odluku o razrješenju Gordane Tadić, odbrana ima pravo žalbe VSTV-u nakon koje konačnu odluku donose svi članovi VSTV-a.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.