17.9.2021. 10:27
0
Radnici Agencije za lijekove zakazali proteste
Sindikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH izlazi na proteste koji su zakazani za 20.09.2021. ispred zgrade institucija BiH.

"Aposolutno podržavamo sve zaključke i zahtjeve reprezentativnog Sindikata državnih službenika i uposlenika BiH. S tim u vezi hoću i želim da javnost zna Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, koja je u službi očuvanja i unapređenju zdravlja svih pacijenata na cijeloj teritoriji BiH, konstantno muči problem nedostatka stručnih ljudi, nepopunjavanje već upražnjenih ključnih radnih mjesta, odlaskom ljudi u penziju ili lošim materijalnim statusom, koji je bukvalno nepodnošljiv, mizeran, bolje rečeno plata ne prati standard života, uz to kao nagrada politika koje učestvuju u Vijeću ministara samanjuje osnovicu plata nekoliko puta. Sad nam se prijeti neusvajanjem budžeta i nedobijanjem zarađene plate", kazao je Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata.


Ističe da vlastima 'čestita' na hrabrosti i cinizmu da neko može i smije ugroziti osnovno ljudsko pravo na rad i egzistenciju!

"Zbog svih tih opstrukcija mi trpimo godinama, dovijamo se na sve moguće načine da kvalitetan lijek i vakcina dođu na vrijeme do naših pacijenata, ali ovaj put moramo biti odgovorni i javnost obavijestiti, mi nećemo i ne želimo snositi posljedice za nedostatak i kašnjenje određenih lijekova i vakcina na tržištu BiH, odgovornost će morati preuzeti Vijeće ministara, koje je naš poslodavac", dodaje on.


Napominje i da je Agencija institucija koja sama sebi novac zarađuje.

"Mi punimo budžet i za Vijeće ministara koje ne radi. Neka nas puste onda da sami odlučujemo o svojoj sudbini, prijemu stručnih ljudi, edukacijama i drugim materijalnim troškovima kao i sve druge Agencije u okruženju", dodaje Rustemović.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.