17.9.2021. 12:54
0
U ponedjeljak objava digitalnog kataloga primjera dobrih online praksi u nastavi
Na internetskoj stranici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u ponedjeljak će biti dostupan digitalni katalog primjera dobrih online praksi u nastavi.

- Katalog sadrži primjere upotrebe digitalih alata kroz preporuke kako se ti alati koriste da se potignu ciljevi časa. Zahvalila bih svim ogajateljima i nastavnicima koji su dostavili svoje primjere dobre prakse i koji su podijelili iskustva i znanja u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog procesa - izjavila je danas na konferenciji za medije ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Mumunović.


Katalog dobrih praksi nastao je u okviru projekta "Stručno usavršavanje nastavnika i menadžemnta škola putem webinara za proces planiranja online i kombinovanog oblika podučavanja" koji je realizovalo Ministarstvo sa UNICEF-om.


- Nastavnici su sjajno prilagodili praksu i razmišljali na koji način je bitno doći do ishoda učenja odnosno šta je prioritet i kako postići te pedagoške ciljeve u nastavi. To je sve rezultiralo navedenim katalogom – rekla je šefica Odjeljenja za obrazovanje UNICEF-a.

Katalog predstavlja početak poticanja na dijeljenje praksi koje su imale najviše uspjeha u učionicama i koje su pokazale najveći stepen kreativnosti, inovativnosti i primjenljivosti u razredu.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.