17.9.2021. 15:05
0
Poslušajte navodno razgovor između Osmana Mehmedagića i Gordane Tadić, koji je 'tajno snimao' direktor OSA-e
Avaz je danas objavio snimak snimljenog navodnog razgovora između Osmana Mehmedagića Osmice direktora OSA-e i glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

U mailu koji je navodno stigao na dresu avaza se navodi, između ostalog, da generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, zloupotrebljavajući resurse službe, već duže vrijeme nezakonito prati i prisluškuje glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Navodi se da je preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio kancelariju glavne tužiteljice. Kao dokaz tome, medijima su poslali snimke na kojima se čuje razgovor Mehmedagića, glavne tužiteljice Tadić i njene zamjenice Ozrenke Nešković. Mehmedagić prema tvrdnjama autora pisma, navodno iz OSA-e tražio da mu se ovaj snimak lično dostavi a potom odmah uništi iz razloga što se i on pojavljuje na navedenom snimku, prenosi avaz.

Prema ovom snimku, koji je očigledno ranije nastao, jer se govori o Mehmedagićevoj prvoj problematičnoj diplomi, a ne onoj falsificiranoj na Američkom univerzitetu, zbog koje je bio određen pritvor vlasniku tog univerziteta Denisu Prciću i gdje su već pronađene potrgane stanice i nalijepljene nove kako bi pokušali pokazati kako je Mehmedagić diplomirao na Američkom univerzitetu.

- Kriminalci kada se nađu u pritvoru jedva čekaju da dođu do Suda, jer tu onda sve lako riješe  - kaže između ostalog, Mehmedagić u snimljenom razgovoru.

Ovo je kako se navodi prvi, od dva dijela snimljenog razgovora. Drugi dio objavit će se naknadno. 

Poslušajte kompletan snimak prvog dijela razgovora u priloženom videu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.