19.9.2021. 14:25
0
Zvizdić: Ukoliko bude kvoruma, sjednica će biti održana i bez zastupnika iz RS-a
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je i danas da srpski poslanici neće učestvovati u radu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kojeg je za sutra zakazao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je za Patriju kazao da u ovom trenutku ne može biti siguran da li će predstavnici iz RS-a doći na sjednicu. 

"Ne znam da li će na sjednicu doći zastupnici stranaka iz bh. entiteta RS-a. Prema Poslovniku Predstavničkog doma većina svih članova Doma čini kvorum, ukoliko bude kvoruma, sjednica će biti održana i bez zastupnika iz RS-a.

Imajući u vidu da je Milorad Dodik prisustvovao sjednici Predsjedništva BiH,  bilo bi logično da dođu na sjednicu.

Koristim priliku da i ovim putem pozovem zastupnike iz entiteta RS-a da prekinu antiustavnu i neproduktivnu blokadu, jer će to morati uraditi prije ili kasnije, i da ostvare svoje pravo, ali i obavezu da prisustvuju zakazanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH", kazao je Zvizdić.

Podsjećamo, na zakazanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na dnevnom redu je Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Prema predloženom budžetu, koji će se pred poslanicima naći u drugom čitanju, ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u ovoj godini iznose 1.027.100.000 KM, što je povećanje za tri odsto u odnosu na budžet iz prošle godine, dok servisiranje spoljnog duga BiH iznosi 843.905.504 KM i veće je za pet odsto u odnosu na budžet institucija BiH za 2020.

Prihodi od direktnih poreza iznose 780.000.000 KM i na nivou su iz 2020. godine.

Ukupni rashodi institucija BiH i servisiranje spoljnog duga BiH u predloženom budžetu za ovu godinu iznose 1.871.005.504 KM i u odnosu na prošlu veći su za četiri odsto.

 (NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.