20.9.2021. 13:01
0
"Čekam Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz ove situacije"
Mirko Šarović, predsjendik SDS-a kazao je da će se opozicione stranke iz RS držati zaključaka Narodne skupštine RS i neće učestvovati u radu Parlamenta BiH.

Šarović je dodao da stranke iz RS nisu imali nikakav zajednički sastanak, ni bilo kakve dogovore oko današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

-Pridržavamo se zaključaka NSRS. Želimo da kažemo da su na potezu predsjedavajući Savjeta ministara i predsjednik SNSD-a, kao najveća stranka iz pozicije, da ponudi odgovarajuća rješenja. Ne očekuje se valjda od opozicije da nosi teret krize i nudi rješenja - naveo je Šarović.

On je također naglasio da “čeka Dodika, Izetbegovića i ostale da nađu izlaz iz ove situacije". 

-Prošlo je dva mjeseca, a nisu povukli nijedan potez koji bi išao ka izlazu iz situacije. Želimo glasno da kažemo da je potrebno otvoriti dijalog, da je potrebno tražiti rješenje, a rješenje trebaju donijeti oni koji imaju najveću odgovonorst, a to je vlast u RS - potcrtao  je.

Šarović navodi da SNSD i njihovi partneri imaju sve poluge vlasti u svojim rukama.

-Čak su prije sedam dana  rekli da im mi i ne trebamo. Nama kao opoziciji stoji da se pridržavamo zaključaka NSRS-a, ali upirtemo prstom u vlast – vi ste dužni da nađete rješenje, uključujući i za 7.000 porodica koje rade u institucijama BiH i čekaju svoju platu - naveo je.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.