20.9.2021. 14:15
0
Dodik o odlasku Komšića na sjednicu Generalne skupštine UN: On i muslimani su privatizovali tu funkciju
Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o slanju delegacije na zasjedanje Generalne skupština UN, a odlazak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u New York je samovoljan i privatan, a predstavlja zloupotrebu i kršenje Ustava BiH, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Banjoj Luci, te istakao da sve troškove snosi kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne Predsjedništvo.

Ne postoji usaglašena politika, odnosno izjava, po tom pitanju, kazao je Dodik.  

-  U toj delegaciji nikoga nema od Srba, nema nikog iz mog kabineta, a moralo bi da bude, kazao je Dodik te zaključio kako su "Komšić i muslimani privatizovali tu funkciju". 

- Ja sam 7. septembra poslao pismo generelnom sekretaru UN-a da nema saglasnosti Predsjedništva, da je bilo ko ko dođe tamo samovoljno došao i da ne predstavlja stavove Predsjedništva. Pošto vidim da se govori o mogućnosti da se on obrati, to govori da se generalni sekretar UN, ako se to desi, upetljao u raspad BiH, jer ignoriše Ustav i Poslovnik o radu Predsjedništva BiH, kazao je Dodik.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.