20.9.2021. 17:30
0
Tužilaštvo BiH o aferi "Snimak": Protiv Osmana Mehmedagića podnesene dvije krivične prijave
Povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužiteljstva BiH, a u svezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljjice Gordane Tadić, možemo potvrditi da je Tužiteljstvo BiH zaprimilo dvije kaznene prijave, protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više kaznenih djela, između ostalog zlouporabe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja.

Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama.

Tužiteljstvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju. Također, u okviru predmeta, Tužiteljstvo BiH će sa partnerskim institucijama, poduzeti sve potrebne aktivnosti, na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.