20.9.2021. 21:14
0
Tužiteljstvo BiH primilo dvije kaznene prijave protiv direktora OSA BiH
Tužiteljstvo BiH zaprimilo je dvije kaznene prijave protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH zbog više kaznenih djela.

Između ostalog, zloupotrebe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH u vezi sa pojavljivanjem nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljice Gordane Tadić, prenosi BHRT.

“Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama. Tužiteljstvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta, koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju”, ističu iz Tužiteljstva BiH, prenosi državna televizija BiH.

Tužiteljstvo BiH je saopćilo da će sa partnerskim institucijama poduzeti sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.