22.9.2021. 16:56
0
"Šakić je tri dana slobodno šetao gradom, da bi ga zatim teatralno uhapsili, što je policija snimila i objavila na YouTubeu"
Na suđenju Siniši Šakiću, optuženom za ubistvo Slaviše Ćuluma, tužilac Snježana Petković kao materijalne dokaze sudu je predala više presuda navodeći da se u njima može naći motiv ubistva, prenosi Avaz.

Sudu je predala presudu Osnovnog suda u Banjoj Luci kojom je Šakić pravosnažno osuđen za više krivičnih djela, među kojima je i pucnjava u kojoj je ranjen Slaviša Ćulum. Zatim je predala i presudu Okružnog suda u Banjoj Luci za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma, a po kojoj je Jovan Jošilo oslobođen krivice.

- Iz tih presuda se može izvući motiv Slavišinog ubistva - rekla je Petković.

Reagovao je Šakićev advokat Nebojša Pantić navodeći da njegov branjenik nigdje nije pomenut u presudi za ubistvo Nedeljka.

- On nije bio ni svjedok, a pogotovo ne optuženi u tom slučaju. Zbog toga tu nema nikakvog motiva - rekao je Pantić.

Dosta polemike u sudnici je vođeno oko pojedinih dokaza kao što su automobil BMW, motocikl i kacige koje su oduzete od Šakića tokom istrage, a za koje se ispostavilo da nemaju veze sa ubistvom. Polemika se vodila i oko toga da li je Šakić uhapšen na granici ili se predao.

- Uhapšen je na osnovu potrage u kojoj je navedeno da treba biti saslušan kao svjedok. Međutim, oni su ga uhapsili, saslušali i zatim pustili na slobodu. Šakić je tri dana slobodno šetao gradom, da bi ga zatim teatralno uhapsili, što je policija snimila i objavila na youtube - istakao je Pantić.

Petković je juče odustala od izvođenja 23 materijalna dokaza, a uglavnom se radilo o snimcima s nadzornih kamera o kretanju motocikla na kojima se, kako tvrdi tužilaštvo, vide Šakić i nepoznata osoba.

Sinišu Šakić optužnica tereti da je u dogovoru s nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" terena gdje su planirali i izvršili ubistvo. U pošumljenom pojasu u Dragočaju za te potrebe prilagodili su dvije lokacije, koje su koristili za skrivanje, osmatranje i izvršenje krivičnog djela. Zatim su 15. maja prošle godine oko 11.15 časova u zaseoku Kočići u zasjedi sačekali Ćuluma koji je vozilom naišao putem i prema njemu ispalili 22 hica iz dva automatska oružja i Ćulum je na mestu ostao mrtav. Ubice su pobjegle motociklom. Bili su obučeni u maskirnu odjeću, a preko glava su nosili kacige.

Sudjenje
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.