23.9.2021. 11:30
0
Potpisan ugovor: 15.000 maraka za 33 zanimanja u KS, evo ko ima prednost
Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktorica Ustanove za obrazovanje odraslih Nova zanimanja Sarajevo Meliha Abdulahović potpisali su ugovor o sufinansiranju Centra za obuku, a u cilju obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije i zapošljavanja boračke populacije i drugih zainteresovanih osoba sa području općine Novo Sarajevo. Kako je istakao načelnik Tanović, radi se o jednoj od pet mjera koje se realizuju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i unapređenja poslovnog okruženja.

TRŽIŠTE RADA

Prednost će imati osobe iz boračke populacije, a posebno djeca šehida i poginulih boraca

- Općina je javni poziv za ustanove, centre za obuku i poslodavce raspisala početkom septembra ove godine, a sve sa ciljem realizacije aktivnosti na dodatnom osposobljavanju kadra i usklađivanja sa stvarnim potrebama tržišta rada, rekao je načelnik Tanović.

Centar za obuku koji djeluje u okviru Ustanove Nova zanimanja raspisao je javni poziv za sve nezaposlene osobe sa područja općine Novo Sarajevo, bez obzira na radno iskustvo i stepen stručne spreme za formalno i neformalno obrazovanje, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju.

Prednost će imati osobe iz boračke populacije, a posebno djeca šehida i poginulih boraca. U okviru javnog poziva ponuđena su 33 zanimanja, a ova ustanova je prva u Kantonu Sarajevo koja korisnicima nudi i Program starih zanata.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je 15.000 KM. Plaćanje će se vršiti iz dva dijela po korisniku, najprije će Centru biti uplaćeno 1.000 KM nakon verifikacije obuke, te dodatnih 1.000 KM nakon što Centar obučenoj osobi obezbijedi zaposlenje na najmanje 6 mjeseci, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.