23.9.2021. 17:30
0
BiH na EU listi 'rizičnih zemalja' zbog povećanja broja oboljelih od korone
Evropska unija ukinula je Bosni i Hercegovini status COVID-19 "sigurne države". Ambasadori država članica EU glasali su za novi prijedlog liste sigurnih zemalja koje je izradila predsjedavajuća Slovenija, a na toj listi više nema BiH, koja je bila jedina iz regije. BiH je sada na listi "rizičnih zemalja".

Osim BiH, na listu je dodana i Moldavija, saopćeno je u zvaničnoj odluci EU.

Ovo znači da građani BiH neće moći putovati u države EU bez važnog razloga.  Ranije u toku mjeseca EU je ukinula status “sigurne zemlje” svim ostalim državama regiona.

Ograničenje putovanja postepeno će se ukinuti sljedećim zemljama: Australija, Kanada, Čile (novo), Jordan, Kuvajt (novo), Novi Zeland, Katar, Ruanda (novo), Saudijska Arabija, Singapur, Južna Koreja, Ukrajina, Urugvaj i Kina (podložno potvrdi o reciprocitetu).

Kako je utvrđeno u preporuci Vijeća, taj će se popis nastaviti preispitivati svaka dva tjedna i prema potrebi ažurirati.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.