24.9.2021. 12:17
0
Nakon jutrošnjih hapšenja: SIPA obavlja pretres u Ministarstvu sigurnosti BiH!
Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu.

Avaz saznaje da su zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene tri osobe. Hapšenja su obavljena po nalogu Tužilaštva BiH.

"Avaz" saznaje da su uhapšeni Rejhan Raković i još dvije osobe, koji su bili članovi Komisije iz Granične policije.

Uhapšena su dva granična policajca i jedan civil. Raković je uhapšen na naplatnim kućicama. Prema nezvaničnim informacijama "Avaza" među uhapšenima je i Lamija Avdić, koja je državna službenica.

 - Osumnjičeni se terete za zloupotrebe položaja, primanje poklona i drugih oblika koristi, primanje nagrade radi trgovine utjecaja - kazala je Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

U prijavi, koja je poslana direktorima policijskih agencija i pravosudnim institucijama, napisano je da je kadetima za prijem traženo između 15.000 i 20.000 maraka.

No, "Avaz" saznaje da je SIPA obavlja i pretres u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Prema informacijama "Avaza", pripadnici SIPA obavljaju razgovore s članovima Komisije za prijem kadeta koje je predložilo Ministarstvo sigurnosti.

Radi i Erminu Pešti i Jeleni Savić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.