25.9.2021. 20:08
0
Takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama - Sportske Igre Oaze 2021.
Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“ i ove godine organizuje Sportske igre Oaze i Specijalne olimpijade BiH, u periodu od 27.-30. septembra.

Nakon deset uspješnih godina takmičari će kroz četiri dana imati priliku da pokažu svoj timski duh. Borit će se za zlatna, srebrena i bronzana odličja u sedam različitih sportova: nogomet, atletika, boćanje, basket, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama. 


Otvorenje igara će biti upriličeno 27. septembra u 18:00 sati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, nakon čega će se odigrati revijalna utakmica inkluzivnog tipa između fudbalske ekipe Udruženja Oaza i FK Željezničar/FK Sarajevo.

"Udruženje 'Oaza' aktivno promoviše primjere dobre prakse podrške i saradnje Udruženja sa različitim sudionicima, nastojeći obezbjediti bolji položaj osoba sa intelektualnim teškoćama u društvu.

 

Svojim smo radom zavrijediti vašu podršku i tako omogućili kvalitetniju i neophodnu podršku osobama sa intelektualnim teškoćama poštivajući sva prava zagarantovana UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom. Svim učesnicima na Sportskim igrama Oaze želim puno uspjeha i da se iduće godine vidimo u još većem broju i ljepšim okolnostima“, kaže Samir Halilović direktor Udruženja „Oaza“.


Kao što znamo najljepše stvari uvijek je najbolje dijeliti s dragim ljudima. Stoga vas pozivamo da budete dio projekta koji podržava osobe s invaliditetom.

 

Organizatori podsjećaju na poštovanje epidemioloških mjera, te nošenje zaštitnih maski. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.