27.9.2021. 13:29
0
Nikšić čestitao SPD-u pobjedu: SDP stoji na raspolaganju u saradnji Njemačke i BiH
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić čestitao je njemačkom SPD-u na izbornoj pobjedi.

"Ovogodišnja izborna utrka u Njemačkoj je sa posebnom pažnjom praćena širom svijeta, jer je vaša država došla do kraja jedne političke epohe, obilježene vodstvom jedne od najmoćnijih žena svijeta.
Stoga vaš trud, rad, istrajnost i zalaganje, te pobjeda partije na parlamentarnim izborima ima još jaču poruku. Vaša pobjeda je najbolji dokaz da se upornost isplati i da su socijaldemokratske vrijednosti ono što je najbolje za građane Njemačke.

Nadamo se da će impuls vaše pobjede pozitivno uticati i na ostale države Evrope i na taj način dokazati kako socijaldemokratski pokret u Evropi ponovo jača.

Pobjeda SPD-a je i najbolji podstrek nama u Socijaldemokratskoj partiji BiH, da se još jače upustimo u borbu za bolja prava radnika i građana, koji su decenijama dezavuisani ispraznim nacionalnim pričama.

SDP BiH i SPD Njemačke godinama imaju jako blisku saradnju, te vam ovim putem stavljamo na raspolaganje sve kapacitete SDP-a i u budućoj međudržavnoj saradnji Bosne i Hercegovine i prijateljske Njemačke, koja će, nadamo se, biti okrunjena što bržem ulasku BiH u Evropsku uniju", naveo je Nikšić. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.